1. תחילה, חותכים את עגבניות השרי לחצאים ומניחים בקערה גדולה.
2. קולפים את הבצל הסגול וחותכים אותו לפרוסות דקות. מוסיפים לקערה עם העגבניות.
3. קוצצים את עלי הבזיליקום ומוסיפים לקערה.
4. מוסיפים את אגוזי הפקאן הקלויים לקערה. ניתן לשבור אותם לחתיכות קטנות יותר אם רוצים.
5. מערבבים את שמן הזית והחומץ הבלסמי בקערה קטנה ושופכים על הסלט.
6. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים בעדינות את כל המרכיבים יחד.
7. מגישים מיד ונהנים מהטעמים הרעננים והפריכים של הסלט.