1. מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
2. עוטפים את הסלקים בנייר כסף ומניחים על תבנית אפייה. צולים בתנור כ-30 דקות או עד שהסלקים רכים.
3. בזמן שהסלקים בתנור, מפרקים את הברוקולי לפרחים קטנים ומבשלים במים רותחים עם מעט מלח כ-5 דקות, עד שהברוקולי רך אך עדיין פריך. מסננים ומעבירים למים קרים לעצירת הבישול.
4. לאחר שהסלקים התקררו מעט, קולפים וחותכים לקוביות בגודל בינוני.
5. בקערה גדולה מערבבים את קוביות הסלק, פרחי הברוקולי, הדג המעושן הקרוע לחתיכות קטנות, אגוזי המלך והפטרוזיליה.
6. בקערה קטנה מערבבים שמן זית, חומץ בלסמי, דבש, מלח ופלפל. יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים בעדינות.
7. מפזרים מעל את גבינת הפטה ומגישים.