1. מתחילים בהכנת השום קונפי: מחממים תנור ל-150 מעלות. מניחים את שיני השום בסיר קטן ומכסים בשמן זית. מכניסים לתנור למשך 60 דקות עד שהשום רך וזהוב.
2. בזמן שהשום בתנור, מבשלים את הסלקים: מניחים את הסלקים בסיר גדול עם מים ומבשלים עד שהם רכים, כ-30 דקות. מסננים ומקררים.
3. לאחר שהסלקים התקררו, קולפים וחותכים לקוביות בגודל בינוני.
4. מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה את החומץ הבלסמי, הדבש, מלח ופלפל. מוסיפים את השום הקונפי (כולל השמן) ומערבבים היטב.
5. מערבבים את קוביות הסלק עם הרוטב בקערה גדולה. מוסיפים את אגוזי המלך והפטרוזיליה ומערבבים בעדינות.
6. מגישים את הסלט בטמפרטורת החדר או קר, לפי העדפה.