1. מתחילים בבישול הסלקים: שוטפים את הסלקים היטב ומבשלים אותם בסיר עם מים רותחים למשך כ-30 דקות, עד שהם רכים. לאחר מכן, מסננים ומניחים להם להתקרר מעט.
2. מקלפים את הסלקים וחותכים אותם לקוביות בגודל בינוני. מעבירים לקערת סלט גדולה.
3. מפוררים את גבינת הפטה ומוסיפים לקערה עם הסלקים.
4. מוסיפים את אגוזי המלך הקלויים והחמוציות המיובשות לקערה.
5. מערבבים בקערה קטנה את שמן הזית והחומץ הבלסמי, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, ושופכים על הסלט.
6. מערבבים בעדינות את כל המרכיבים עד שהסלט מתובל היטב.
7. מקשטים בעלי רוקט ומגישים.