1. התחילו בחיתוך המלפפונים לפרוסות דקות. אם אתם מעדיפים, ניתן לקלף את המלפפונים לפני החיתוך, אך זה לא חובה.
2. חיתכו את הבצל הסגול לטבעות דקות והוסיפו לקערה עם המלפפונים.
3. חתכו את גבינת הפטה לקוביות קטנות והוסיפו לקערה.
4. בקערה קטנה נפרדת, ערבבו את שמן הזית והחומץ הבלסמי. תבלו במלח ופלפל לפי הטעם.
5. שפכו את הרוטב על הסלט וערבבו בעדינות כדי שכל המרכיבים יתערבבו היטב.
6. הוסיפו את הפטרוזיליה והנענע הקצוצה וערבבו שוב בעדינות.
7. הגישו מיד ותיהנו מסלט מרענן ומלא טעמים!