1. תחילה, נשטוף את המלפפונים היטב ונחתוך אותם לפרוסות דקות. ניתן להשתמש במנדולינה כדי לקבל פרוסות אחידות ודקות.
2. נשטוף את עלי הבזיליקום ונייבש אותם בעדינות. לאחר מכן, נחתוך אותם לרצועות דקות.
3. בקערה גדולה, נערבב את פרוסות המלפפונים עם עלי הבזיליקום החתוכים.
4. נוסיף לקערה את שמן הזית, החומץ הבלסמי ומיץ הלימון. נערבב היטב עד שהמלפפונים והבזיליקום מצופים ברוטב.
5. נוסיף מלח ופלפל לפי הטעם ונערבב שוב.
6. נפזר מעל את אגוזי הפקאן הקלויים וגבינת הפטה המפוררת.
7. נגיש את הסלט מיד, כדי לשמור על טריות המרכיבים והטעמים הרעננים.