1. נתחיל בשטיפת כל הירקות היטב תחת מים זורמים. חשוב לוודא שאין שאריות חול או לכלוך.
2. נחתוך את החסה הרומית לרצועות דקות ונניח בקערה גדולה.
3. נוסיף את עלי הבייבי תרד לקערה, לאחר ששטפנו וייבשנו אותם.
4. נחתוך את המלפפון לקוביות קטנות ונוסיף לקערה.
5. נחתוך את האבוקדו לקוביות ונוסיף לסלט. כדאי לבחור אבוקדו בשל אך לא רך מדי.
6. נקצוץ את הבצל הירוק, הפטרוזיליה והנענע ונפזר מעל הסלט.
7. נסחט את הלימון ונוסיף את המיץ לקערה.
8. נוסיף שמן זית, מלח ופלפל שחור לפי הטעם ונערבב בעדינות כדי לא לפגוע במרקם האבוקדו.
9. נפזר מעל גרעיני חמניה קלויים להוספת קראנץ' וטעם עשיר.
10. מגישים מיד ונהנים מהטעמים המרעננים של הקיץ!