1. תחילה, נשטוף היטב את כל הירקות ונייבש אותם בעזרת מגבת נייר או מסננת. חשוב שהירקות יהיו יבשים כדי שהרוטב יידבק אליהם בצורה מיטבית.
2. נחתוך את החסה הרומית לרצועות דקות ונניח בקערה גדולה.
3. נוסיף את עלי הבייבי תרד והרוקט לקערה עם החסה.
4. נפזר מעל את הפטרוזיליה והנענע הקצוצות, ואת הבצל הירוק הקצוץ.
5. נחתוך את האבוקדו לפרוסות דקות ונוסיף לקערה.
6. נוסיף את פרוסות המלפפון ועגבניות השרי החצויות.
7. נפזר מעל את גרעיני החמניה הקלויים.
8. להכנת הרוטב: נערבב בקערה קטנה את מיץ הלימון הטרי, שמן הזית, מלח, פלפל שחור גרוס ודבש. נערבב היטב עד לקבלת רוטב אחיד.
9. נשפוך את הרוטב על הסלט ונערבב בעדינות כדי שכל הירקות יתעטפו ברוטב.
10. נגיש מיד ונהנה מהטעמים המרעננים!