1. נתחיל בהכנת הרוטב: במחבת קטנה על אש בינונית, נכניס את החומץ הבלסמי והדבש. נבשל את התערובת עד שהיא מצטמצמת לחצי ומקבלת מרקם סמיך. זה ייקח בערך 10 דקות. נניח בצד להתקרר.
2. בזמן שהרוטב מתקרר, נשטוף היטב את כל הירקות. נקרע את עלי החסה לחתיכות בגודל ביס ונניח בקערת סלט גדולה. נוסיף את הרוקט והתרד הצעיר.
3. נוסיף לקערה את עגבניות השרי החצויות, פרוסות המלפפון והבצל הסגול. נערבב בעדינות כדי לשלב את כל המרכיבים.
4. נפזר מעל את הפקאן המסוכר בצורה שווה.
5. נחתוך את גבינת העיזים לקוביות קטנות ונפזר מעל הסלט.
6. נפזר מעל הסלט את הרוטב הבלסמי המצומצם שהתקרר, נוסיף שמן זית, מלח ופלפל לפי הטעם ונערבב בעדינות.
7. נגיש מיד ונהנה מהטעמים המופלאים!