1. נתחיל בהכנת הירקות: נשטוף היטב את החסה הרומית, עלי הרוקט והפטרוזיליה. נייבש אותם בעזרת מגבת נייר או מסננת. נחתוך את החסה לרצועות דקות, את עלי הרוקט נשאיר שלמים ואת הפטרוזיליה נקצוץ דק.
2. נחתוך את הבצל הסגול לחצאי טבעות דקות, את העגבנייה לקוביות קטנות ואת המלפפון לפרוסות דקות.
3. נפתח את קופסת הסרדינים ונשפוך את השמן לקערה קטנה. נחתוך את הסרדינים לחתיכות קטנות.
4. בקערה גדולה נערבב את כל הירקות החתוכים, נוסיף את הסרדינים והשקדים הקלויים.
5. נכין את הרוטב: נערבב את שמן הזית עם מיץ הלימון, נוסיף מלח ופלפל לפי הטעם. נשפוך את הרוטב על הסלט ונערבב בעדינות כדי שכל המרכיבים יתעטפו ברוטב.
6. נגיש את הסלט מיד, כדי לשמור על הקריספיות של הירקות והשקדים.