1. התחילו בחיתוך עגבניות השרי לחצאים והניחו בקערה גדולה.
2. הוסיפו את המלפפון החתוך לקוביות ואת הבצל הסגול הפרוס דק לקערה.
3. הוסיפו את הזיתים השחורים המגולענים ואת גבינת הפטה המפוררת.
4. הוסיפו את הפלפל הירוק החתוך לטבעות.
5. ערבבו את כל המרכיבים בעדינות כדי לשמור על צורתם.
6. הכינו רוטב על ידי ערבוב שמן זית, מיץ לימון טרי, אורגנו יבש, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
7. שפכו את הרוטב על הסלט וערבבו בעדינות כדי שכל המרכיבים יתעטפו בטעמים.
8. הגישו מיד ותיהנו מהטעמים המרעננים והצבעים המרהיבים.