1. חותכים את העגבניות לקוביות גדולות ומניחים בקערה גדולה.
2. חותכים את המלפפון לקוביות ומוסיפים לעגבניות.
3. פורסים את הבצל הסגול לטבעות דקות ומוסיפים לקערה.
4. חותכים את הפלפל הירוק לרצועות דקות ומוסיפים לשאר הירקות.
5. מפוררים את גבינת הפטה מעל הירקות.
6. מוסיפים את הזיתים השחורים וגרעיני הרימון לקערה.
7. בקערה קטנה נפרדת, מערבבים את שמן הזית, החומץ הבלסמי, המלח, הפלפל והאורגנו היבש עד לקבלת רוטב אחיד.
8. יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים בעדינות כדי שכל המרכיבים יתעטפו בטעמים.
9. מגישים מיד ונהנים מהטעמים המופלאים.