1. תחילה, חותכים את החצילים לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ ומפזרים עליהם מעט מלח. מניחים בצד למשך 15 דקות כדי להוציא את המרירות.
2. בינתיים, חותכים את הבצל הסגול והפלפל האדום לקוביות קטנות ומניחים בקערה גדולה.
3. מחממים מחבת פסים על אש גבוהה ומוסיפים את שמן הזית. מנגבים את החצילים מהמלח ומטגנים אותם במחבת עד שהם מזהיבים משני הצדדים. זה לוקח בערך 5 דקות לכל צד.
4. מעבירים את החצילים המטוגנים לקערה עם הבצל והפלפל.
5. מפוררים את גבינת העיזים ומוסיפים לקערה.
6. מוסיפים את החומץ הבלסמי, מלח ופלפל לפי הטעם, ומערבבים בעדינות כדי לא לפגוע במרקם של הגבינה.
7. מפזרים מעל את עלי הבזיליקום והצנוברים הקלויים.
8. מגישים את הסלט בטמפרטורת החדר או לאחר קירור קל במקרר.