1. תחילה, חותכים את החצילים לקוביות בגודל בינוני ומפזרים עליהם מעט מלח. מניחים בצד למשך 15 דקות כדי להוציא את המרירות.
2. בינתיים, חותכים את הבצל הסגול לרצועות דקות ואת השום קוצצים דק.
3. מחממים מחבת גדולה עם מעט שמן זית ומטגנים את החצילים עד שהם מזהיבים ורכים. מוציאים מהמחבת ומניחים בצד.
4. באותה מחבת, מוסיפים עוד מעט שמן זית ומטגנים את הבצל והשום עד שהם מתרככים.
5. מוסיפים למחבת את העגבניות המיובשות וממשיכים לטגן עוד כ-5 דקות.
6. מחזירים את החצילים למחבת ומערבבים היטב.
7. מוסיפים את החומץ הבלסמי, הדבש, המלח והפלפל ומבשלים עוד כ-5 דקות עד שהטעמים מתמזגים.
8. מכבים את האש ומוסיפים את הפטרוזיליה ואגוזי המלך. מערבבים היטב ומגישים חם או בטמפרטורת החדר.