1. מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
2. חותכים את תפוחי האדמה לחצאים ומניחים בתבנית אפייה. מוסיפים את שיני השום הקלופות ומזלפים 2 כפות שמן זית. מתבלים במלח ופלפל.
3. אופים בתנור כ-30 דקות עד שתפוחי האדמה רכים ושחומים.
4. בינתיים, שוטפים ומייבשים את החסה. קורעים לחתיכות בגודל ביס ומניחים בקערת סלט גדולה.
5. מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה קטנה כף שמן זית, חומץ בלסמי, מיץ לימון, מלח ופלפל.
6. מוסיפים את תפוחי האדמה והשום הקלוי לקערת הסלט. מפזרים מעל אגוזי מלך קצוצים.
7. יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים בעדינות עד שכל המרכיבים מצופים היטב.