1. חממו תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
2. ערבבו את קוביות הדלעת עם שמן זית, מלח ופלפל והניחו על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
3. אפו את הדלעת בתנור במשך 25-30 דקות, עד שהיא רכה וזהובה.
4. הוציאו את הדלעת מהתנור ותנו לה להתקרר מעט.
5. בקערה גדולה, ערבבו את הדלעת הצלויה עם גבינת הפטה, גרגרי הרימון ועלי האורגנו.
6. ערבבו את החומץ הבלסמי והדבש ושפכו מעל הסלט. ערבבו בעדינות כדי שכל המרכיבים יתמזגו.
7. הגישו את הסלט בטמפרטורת החדר או קר.