1. תחילה, יש להרתיח סיר גדול עם מים ומעט מלח. כאשר המים רותחים, להוסיף את הברוקולי ולבשל כ-3-4 דקות עד שהוא מתרכך מעט אך עדיין שומר על פריכותו. לסנן את הברוקולי ולהעביר למי קרח כדי לעצור את הבישול ולשמור על הצבע הירוק הבוהק שלו.
2. בזמן שהברוקולי מתקרר, יש להכין את הרוטב: בקערה קטנה לערבב שמן זית, מיץ לימון, שום כתוש, מלח ופלפל לפי הטעם. לערבב היטב עד שהרוטב אחיד.
3. לחתוך את הברוקולי לחתיכות קטנות ולהעביר לקערת סלט גדולה. להוסיף את גבינת הפרמזן המגוררת, השקדים הקלויים, הצנוברים הקלויים ועלי הבזיליקום.
4. לשפוך את הרוטב על הסלט ולערבב בעדינות עד שכל המרכיבים מצופים ברוטב.
5. לטעום ולתקן תיבול במידת הצורך. להגיש מיד ולהתענג על כל ביס.