1. התחילו בהכנת הפירות: חתכו את התותים והאפרסקים לחתיכות בגודל ביס, וחצו את הענבים לשניים. הניחו את כל הפירות בקערה גדולה.
2. הוסיפו את עלי הבזיליקום הטריים לפירות וערבבו בעדינות כדי לשלב את הטעמים.
3. הניחו את כדור הבוראטה במרכז צלחת הגשה גדולה.
4. סביב הבוראטה, סדרו את תערובת הפירות והבזיליקום בצורה אסתטית.
5. בקערה קטנה, ערבבו את שמן הזית, החומץ הבלסמי והדבש עד לקבלת רוטב אחיד.
6. זלפו את הרוטב מעל הסלט בצורה שווה.
7. תבלו במלח ופלפל לפי הטעם.
8. הגישו מיד ותיהנו מהטעמים המרעננים של הקיץ.