1. נתחיל בהכנת החומץ הבלסמי המצומצם: במחבת קטנה, נחמם את החומץ הבלסמי עם הסוכר החום על אש בינונית. נערבב בעדינות עד שהסוכר נמס והתערובת מתחילה להסמיך. זה לוקח בערך 5-7 דקות. נוריד מהאש ונניח להתקרר.
2. בזמן שהחומץ מתקרר, נחתוך את עגבניות השרי לחצאים ונניח בקערה גדולה. נוסיף את עלי הבזיליקום, שמן הזית, הדבש ומיץ הלימון. נערבב בעדינות כדי לא לפגוע בעגבניות.
3. נניח את כדור הבוראטה במרכז צלחת הגשה גדולה. נסדר מסביב את תערובת העגבניות והבזיליקום בצורה אסתטית.
4. נפזר מעל את החומץ הבלסמי המצומצם שהתקרר, ונפזר מעט מלח ופלפל לפי הטעם.
5. נוסיף את אגוזי המלך הקלויים מעל הסלט להוספת קראנץ' וטעם אגוזי עשיר.
6. נגיש מיד ונהנה מהשילוב המופלא של הטעמים והמרקמים.