1. התחילו בהכנת כל המרכיבים: חיתכו את הבוראטה לחתיכות גסות והניחו בצד. הפרידו את גרגרי הרימון מהקליפה והניחו בקערה נפרדת. קרעו את עלי הבזיליקום לחתיכות קטנות.
2. בקערה גדולה, ערבבו את גרגרי הרימון עם עלי הבזיליקום, שמן הזית, חומץ הבלסמי, מלח ופלפל. ערבבו בעדינות כדי לא לפגוע בגרגרי הרימון.
3. הוסיפו את חתיכות הבוראטה לקערה וערבבו בעדינות רבה כדי שהבוראטה תישאר שלמה ככל האפשר.
4. פזרו מעל את אגוזי המלך הקלויים וטפטפו את הדבש מעל הכל.
5. הגישו מיד ותיהנו מהטעמים הטריים והמרעננים של הסלט.