1. התחילו בחיתוך לבבות הארטישוק לחתיכות בגודל ביס. הניחו אותם בקערה גדולה.
2. הוסיפו את החמוציות המיובשות ואת אגוזי המלך הקצוצים לקערה עם הארטישוק.
3. בקערה קטנה, ערבבו את שמן הזית, החומץ הבלסמי והדבש עד לקבלת רוטב אחיד.
4. שפכו את הרוטב על תערובת הארטישוק, החמוציות והאגוזים. ערבבו בעדינות עד שכל המרכיבים מצופים ברוטב.
5. תבלו במלח ופלפל לפי הטעם, והוסיפו את עלי הנענע הקצוצים. ערבבו שוב בעדינות.
6. לפני ההגשה, פזרו מעל את גבינת הפטה המפוררת. הגישו מיד ותיהנו מהטעמים המופלאים!