1. התחילו בחיתוך לבבות הארטישוק לחצאים או רבעים, תלוי בגודלם. הניחו אותם בקערה גדולה.
2. הוסיפו את עגבניות השרי החצויות, הזיתים השחורים והבצל הסגול הקצוץ לקערה עם הארטישוק.
3. פיררו את גבינת הפטה והוסיפו אותה לסלט. ערבבו בעדינות כדי לא לשבור את הגבינה יותר מדי.
4. בקערה קטנה, ערבבו את שמן הזית עם מיץ הלימון, הוסיפו מלח ופלפל לפי הטעם. ערבבו היטב עד לקבלת רוטב אחיד.
5. שפכו את הרוטב על הסלט וערבבו בעדינות כדי שכל המרכיבים יתעטפו ברוטב.
6. פזרו את הפטרוזיליה הקצוצה מעל הסלט לפני ההגשה להוספת צבע ורעננות.
7. הגישו את הסלט מיד או שמרו במקרר עד שעתיים לפני ההגשה.