1. תחילה, יש לשטוף את עלי התרד היטב ולייבש אותם בעזרת מגבת נייר. לאחר מכן, חותכים את העלים לחתיכות גסות ומניחים בקערת סלט גדולה.
2. חותכים את לבבות הארטישוק לרבעים ומוסיפים לקערה עם התרד.
3. קוצצים את הבצל הסגול לחתיכות דקות ומוסיפים לקערה.
4. מוסיפים את אגוזי המלך הקצוצים ואת גבינת הפטה המפוררת לסלט.
5. להכנת הרוטב, מערבבים בקערה קטנה את שמן הזית, מיץ הלימון, הדבש, המלח והפלפל. טורפים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
6. יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים בעדינות עד שכל המרכיבים מצופים ברוטב.
7. מגישים מיד ונהנים מסלט טרי, טעים ומזין.