1. מתחילים בהכנת הסלק: קולפים את הסלקים וחותכים אותם לקוביות קטנות. ניתן להשתמש בסכין חדה או במעבד מזון כדי להקל על התהליך.
2. משרים את האצות במים חמים למשך כ-10 דקות עד שהן מתרככות. מסננים וסוחטים היטב את המים העודפים.
3. בקערה גדולה מערבבים את קוביות הסלק עם האצות המרוככות.
4. מכינים את הרוטב: בקערה קטנה מערבבים את שמן הזית, חומץ הבלסמי, הסויה והדבש. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
5. יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים בעדינות כדי שכל המרכיבים יתעטפו ברוטב.
6. מוסיפים את השומשום הקלוי, אגוזי המלך והפטרוזיליה הקצוצה. מערבבים שוב בעדינות.
7. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומגישים מיד.