1. התחילו בקליית זרעי הפשתן: חממו מחבת קטנה על אש בינונית והוסיפו את זרעי הפשתן. קללו אותם במשך 2-3 דקות עד שהם מתחילים להזהיב ולהפיץ ריח נעים. שימו לב לא לשרוף אותם.
2. בקערה גדולה, שלבו את קוביות האבטיח עם גבינת העיזים המפוררת. ערבבו בעדינות כדי לא לפורר את הגבינה יותר מדי.
3. הוסיפו את עלי הנענע הטריים לסלט וערבבו בעדינות.
4. הכינו רוטב על ידי ערבוב שמן הזית עם החומץ הבלסמי, מלח ופלפל. שפכו את הרוטב על הסלט וערבבו בעדינות כדי שכל המרכיבים יתעטפו בטעמים.
5. פזרו את זרעי הפשתן הקלויים מעל הסלט והגישו מיד.