1. תחילה, חותכים את האבוקדו לחצי, מסירים את הגלעין ומוציאים את התוכן בעזרת כף. חותכים את האבוקדו לקוביות קטנות ומניחים בקערה גדולה.
2. מוסיפים לקערה את השמיר הקצוץ, הבצל הסגול הקצוץ והעגבנייה הקצוצה. מערבבים בעדינות כדי לא לפגוע במרקם האבוקדו.
3. מוסיפים את מיץ הלימון ושמן הזית לסלט. מערבבים בעדינות כדי שכל המרכיבים יתערבבו היטב.
4. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. טועמים ומתקנים תיבול אם יש צורך.
5. מגישים את הסלט מיד, או מכסים ושומרים במקרר עד ההגשה. הסלט טעים במיוחד כשהוא טרי, אך ניתן לשמור אותו במקרר למשך כמה שעות.