1. מתחילים בהכנת האורז: שוטפים את האורז היטב עד שהמים יוצאים צלולים. מעבירים לסיר עם 3 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ-15 דקות עד שהמים נספגים. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה לעוד 10 דקות.
2. בזמן שהאורז מתבשל, קולפים את הבטטה וחותכים לרצועות דקות. מאדים את הבטטה במעט מים עד שהיא רכה.
3. חותכים את הסלרי והאבוקדו לרצועות דקות.
4. מערבבים את חומץ האורז, הסוכר והמלח בקערה קטנה עד שהסוכר נמס. מוסיפים את התערובת לאורז ומערבבים בעדינות.
5. מניחים דף נורי על מחצלת סושי, מפזרים שכבה דקה של אורז על הדף ומשאירים שוליים ריקים.
6. מסדרים רצועות בטטה, סלרי ואבוקדו על האורז.
7. מגלגלים את הסושי בעזרת המחצלת, לוחצים בעדינות כדי להדק.
8. חותכים את הגליל לפרוסות בעזרת סכין חדה.
9. מגישים עם רוטב סויה, ג'ינג'ר כבוש ווואסאבי.