1. תחילה, נשטוף את האורז היטב תחת מים זורמים עד שהמים יוצאים צלולים. נניח את האורז בסיר עם 300 מ"ל מים ונביא לרתיחה. לאחר הרתיחה, ננמיך את האש ונבשל על אש קטנה כ-10 דקות עד שהמים נספגים באורז. נכבה את האש ונשאיר את הסיר מכוסה לעוד 10 דקות.
2. בזמן שהאורז מתבשל, נכין את תערובת החומץ: נערבב חומץ אורז, סוכר ומלח בקערה קטנה עד שהסוכר והמלח נמסים לחלוטין.
3. נעביר את האורז המבושל לקערה רחבה ונפזר מעל את תערובת החומץ. נערבב בעדינות בעזרת כף עץ עד שהאורז מתקרר לטמפרטורת החדר.
4. נחתוך את הסלמון לפרוסות דקות באורך של כ-5 ס"מ וברוחב של כ-2 ס"מ.
5. ניצור כדורי אורז קטנים בעזרת ידיים רטובות ונניח על כל כדור פרוסת סלמון.
6. נבריש את הסלמון ברוטב טריאקי ונפזר מעל שומשום קלוי ובצל ירוק קצוץ.
7. נגיש את הניגירי עם ג'ינג'ר כבוש ווואסאבי בצד להשלמת החוויה היפנית.