1. תחילה, יש לשטוף את האורז היטב תחת מים זורמים עד שהמים יוצאים צלולים. זה חשוב כדי להיפטר מעמילן עודף ולהבטיח שהאורז יהיה דביק במידה הנכונה.
2. מעבירים את האורז לסיר ומוסיפים 2.5 כוסות מים. מביאים לרתיחה על אש גבוהה, ואז מנמיכים את האש ומבשלים עם מכסה סגור כ-15 דקות, עד שהמים נספגים לחלוטין.
3. מכבים את האש ומשאירים את האורז בסיר עם מכסה סגור לעוד 10 דקות. זה מאפשר לאורז להמשיך להתבשל באדים ולהיות רך.
4. בינתיים, מערבבים בקערה קטנה את חומץ האורז, הסוכר והמלח עד שהסוכר והמלח נמסים לחלוטין.
5. מעבירים את האורז לקערה רחבה ומפזרים מעל את תערובת החומץ. מערבבים בעדינות עם כף עץ כדי לא לשבור את גרגרי האורז. משאירים להתקרר לטמפרטורת החדר.
6. חותכים את הדג לפרוסות דקות באורך של כ-5 ס"מ וברוחב של כ-2 ס"מ. חשוב להשתמש בסכין חדה כדי לקבל פרוסות יפות.
7. לוקחים כמות קטנה של אורז בידיים רטובות ויוצרים צורת אובלי קטנה. מניחים פרוסת דג על כל אובלי אורז ולוחצים בעדינות כדי להדביק את הדג לאורז.
8. מגישים את הניגירי עם סויה, וואסאבי וג'ינג'ר מוחמץ בצד. מומלץ לטבול כל ניגירי בסויה לפני האכילה להעצמת הטעמים.