1. תחילה, יש לשטוף את האורז היטב תחת מים זורמים עד שהמים יוצאים צלולים. זהו שלב חשוב להבטיח שהאורז יהיה דביק במידה הנכונה.
2. מעבירים את האורז לסיר עם 2.5 כוסות מים ומביאים לרתיחה. לאחר מכן, מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה כ-15 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה לעוד 10 דקות.
3. בזמן שהאורז מתבשל, מערבבים בקערה את חומץ האורז, הסוכר והמלח עד שהסוכר והמלח נמסים לחלוטין.
4. מעבירים את האורז המבושל לקערה רחבה ומוסיפים את תערובת החומץ. מערבבים בעדינות בעזרת כף עץ כדי לא לפגוע בגרגירי האורז. מניחים לאורז להתקרר לטמפרטורת החדר.
5. חותכים את הסלמון והטונה לפרוסות דקות ואחידות. חשוב להשתמש בדג טרי ואיכותי כדי להבטיח את הטעם והמרקם הטובים ביותר.
6. לוקחים כמות קטנה של אורז בידיים רטובות ויוצרים צורת אובאלית קטנה. מניחים פרוסת דג על האורז ולוחצים בעדינות כדי להדביק את הדג לאורז.
7. מוסיפים כמות קטנה של ביצי דגים מעל כל ניגירי ומגישים עם רוטב סויה, וואסאבי וג'ינג'ר כבוש בצד.