1. תחילה, יש לשטוף את האורז היטב תחת מים זורמים עד שהמים יוצאים צלולים. לאחר מכן, יש להניח את האורז בסיר עם 2 כוסות מים ולהביא לרתיחה. לאחר הרתיחה, להנמיך את האש ולבשל על אש נמוכה כ-15 דקות עד שהמים נספגים באורז. לכבות את האש ולהשאיר את הסיר מכוסה לעוד 10 דקות.
2. בזמן שהאורז מתבשל, ניתן להכין את הירקות והטופו. לחתוך את האבוקדו, הגזר, המלפפון והפלפל לרצועות דקות. לחתוך את הטופו לקוביות קטנות ולערבב עם שמן שומשום ורוטב סויה.
3. לאחר שהאורז מוכן, להעביר אותו לקערה גדולה ולהוסיף חומץ אורז, סוכר ומלח. לערבב בעדינות עד שהאורז מתקרר לטמפרטורת החדר.
4. על משטח עבודה נקי, להניח יריעת ניילון נצמד ולפזר עליה שכבה דקה של אורז. לסדר מעל האורז את הירקות והטופו בצורה אחידה.
5. לגלגל את הניילון הנצמד בעדינות כך שיתקבל גליל סושי. להדק היטב ולחתוך לפרוסות בעובי הרצוי.
6. לפזר מעל הסושי שומשום קלוי ולהגיש עם ג'ינג'ר כבוש ווואסאבי בצד.