1. תחילה, נשטוף את האורז היטב תחת מים זורמים עד שהמים יוצאים צלולים. זה חשוב כדי להיפטר מעמילן עודף ולהבטיח שהאורז יהיה דביק במידה הנכונה.
2. נבשל את האורז: נכניס את האורז לסיר עם 3 כוסות מים ונביא לרתיחה. לאחר מכן, ננמיך את האש ונבשל על אש קטנה כ-15 דקות, עד שהמים נספגים והאורז רך.
3. בזמן שהאורז מתבשל, נכין את תערובת החומץ: נערבב חומץ אורז, סוכר ומלח בקערה קטנה עד שהסוכר והמלח נמסים לחלוטין.
4. כשהאורז מוכן, נעביר אותו לקערה גדולה ונשפוך מעליו את תערובת החומץ. נערבב בעדינות בעזרת כף עץ כדי לא לפגוע במרקם האורז. ניתן לאורז להתקרר לטמפרטורת החדר.
5. עכשיו, נתחיל בהרכבת הקערה: נניח שכבה של אורז בתחתית כל קערה אישית.
6. מעל האורז, נסדר את פרוסות האבוקדו, המלפפון, הגזר המגורד ואצות הנורי הקצוצות בצורה אסתטית.
7. נפזר מעל את השומשום הקלוי ונזלף מעט שמן שומשום וסויה לפי הטעם.
8. נוסיף ג'ינג'ר כבוש בצד הקערה להשלמת הטעמים.
9. והנה, קיבלתם קערת סושי טבעונית מושלמת!