1. תחילה, נשטוף את האורז היטב תחת מים זורמים עד שהמים יוצאים צלולים. נניח את האורז בסיר עם 2.5 כוסות מים ונביא לרתיחה. לאחר הרתיחה, ננמיך את האש ונבשל על אש קטנה כ-15 דקות. נכבה את האש ונשאיר את הסיר מכוסה לעוד 10 דקות.
2. בזמן שהאורז מתבשל, נכין את תערובת החומץ: נערבב חומץ אורז, סוכר ומלח בקערה קטנה עד שהסוכר והמלח נמסים לחלוטין.
3. נעביר את האורז המבושל לקערה רחבה ונפזר מעל את תערובת החומץ. נערבב בעדינות בעזרת כף עץ כדי לא לפגוע בגרגירי האורז. נניח לאורז להתקרר לטמפרטורת החדר.
4. נחתוך את הסלמון והטונה לקוביות קטנות. נקלף את האבוקדו ונחתוך לקוביות. נחתוך את המלפפון והגזר לרצועות דקות.
5. נרכיב את הקערה: נניח שכבה של אורז בתחתית כל קערה, מעל נפזר את קוביות הדגים, האבוקדו, המלפפון והגזר.
6. נפזר מעל שומשום קלוי ונזלף רוטב סויה, מירין ושמן שומשום לפי הטעם.
7. לקישוט נוסף, נוסיף ג'ינג'ר כבוש ווואסאבי בצד הקערה. ניתן להוסיף עלי נורי לקישוט נוסף.
8. מגישים מיד ונהנים מהטעמים הטריים והמרעננים!