1. תחילה, יש לשטוף את האורז היטב תחת מים זורמים עד שהמים יוצאים צלולים. זה חשוב כדי להיפטר מעמילן עודף.
2. מעבירים את האורז לסיר עם 2.5 כוסות מים ומביאים לרתיחה. לאחר מכן, מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה כ-15 דקות, עד שהמים נספגים והאורז רך.
3. בזמן שהאורז מתבשל, מערבבים בקערה קטנה את חומץ האורז, הסוכר והמלח עד שהסוכר נמס.
4. לאחר שהאורז מוכן, מעבירים אותו לקערה גדולה ומוסיפים את תערובת החומץ. מערבבים בעדינות בעזרת כף עץ ומניחים לאורז להתקרר לטמפרטורת החדר.
5. מניחים דף נורי על מחצלת סושי, ומפזרים שכבה דקה של אורז על הדף, משאירים שוליים של כ-2 ס"מ בחלק העליון.
6. מסדרים רצועות של גזר, מלפפון, אבוקדו ופלפל אדום במרכז האורז.
7. בעזרת המחצלת, מגלגלים את הסושי בעדינות, מתחילים מהחלק הקרוב אליכם וממשיכים עד הסוף. מהדקים בעדינות כדי שהגליל יישאר יציב.
8. חותכים את הגליל לפרוסות בעובי של כ-2 ס"מ בעזרת סכין חדה.
9. מגישים את הסושי עם רוטב סויה בצד להטבלה.