1. תחילה, יש לשטוף את האורז היטב תחת מים זורמים עד שהמים יוצאים צלולים. זהו שלב חשוב שמבטיח שהאורז יהיה דביק במידה הנכונה.
2. מבשלים את האורז בסיר עם 2.5 כוסות מים. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ-15 דקות. לאחר מכן, מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה לעוד 10 דקות.
3. בזמן שהאורז מתבשל, מערבבים בקערה קטנה את חומץ האורז, הסוכר והמלח עד שהסוכר נמס.
4. מעבירים את האורז המבושל לקערה רחבה ומוסיפים את תערובת החומץ. מערבבים בעדינות בעזרת כף עץ ומניחים לאורז להתקרר לטמפרטורת החדר.
5. מניחים דף נורי על מחצלת סושי, ומפזרים שכבה דקה של אורז על הדף, משאירים שוליים של כ-2 ס"מ בחלק העליון.
6. מסדרים רצועות של גזר, מלפפון, אבוקדו, פלפל אדום ואספרגוס במרכז האורז.
7. מגלגלים את הסושי בעזרת המחצלת, מתחילים מהחלק הקרוב אליכם ומגלגלים כלפי מעלה תוך כדי לחיצה עדינה.
8. חותכים את הגליל לפרוסות בעזרת סכין חדה ומגישים עם רוטב סויה, ג'ינג'ר כבוש ווואסאבי.