1. הכנת האורז: שטפו את האורז היטב עד שהמים יוצאים צלולים. הניחו את האורז בסיר עם 2.5 כוסות מים והביאו לרתיחה. לאחר הרתיחה, הנמיכו את האש ובשלו על אש נמוכה כ-15 דקות. כבו את האש והשאירו את הסיר מכוסה לעוד 10 דקות.
2. הכנת תערובת החומץ: בזמן שהאורז מתבשל, ערבבו חומץ אורז, סוכר ומלח בקערה קטנה עד שהסוכר והמלח נמסים לחלוטין.
3. תיבול האורז: העבירו את האורז המבושל לקערה רחבה ושפכו עליו את תערובת החומץ. ערבבו בעדינות בעזרת כף עץ כדי לא לשבור את גרגרי האורז. הניחו לאורז להתקרר לטמפרטורת החדר.
4. הכנת הסושי: הניחו דף נורי על מחצלת הסושי כשהצד המבריק כלפי מטה. הרטיבו את הידיים במים כדי למנוע מהאורז להידבק, וקחו חופן אורז. פרסו את האורז על דף הנורי בשכבה דקה ואחידה, והשאירו שוליים של כ-2 ס"מ בחלק העליון.
5. מילוי וגלגול: הניחו רצועות אבוקדו, מלפפון, סלמון או טונה וגבינת שמנת במרכז האורז. התחילו לגלגל את המחצלת מהחלק התחתון כלפי מעלה, תוך כדי לחיצה קלה ליצירת גליל מהודק.
6. חיתוך והגשה: בעזרת סכין חדה, חתכו את הגליל לפרוסות בעובי של כ-2 ס"מ. הגישו עם רוטב סויה, ג'ינג'ר כבוש ווואסאבי בצד.