1. מתחילים בהכנת הבצק לפחזניות: מחממים בסיר את המים והחמאה עד שהחמאה נמסה והתערובת מגיעה לרתיחה.
2. מוסיפים את הקמח בבת אחת ומערבבים במהירות עם כף עץ עד שהתערובת מתגבשת לבצק חלק ונפרדת מדפנות הסיר.
3. מסירים מהאש ומניחים לתערובת להתקרר מעט.
4. מוסיפים את הביצים אחת אחת, תוך ערבוב מתמיד, עד שהבצק חלק ומבריק.
5. מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
6. בעזרת שקית זילוף, מזלפים עיגולים קטנים של בצק על התבנית, משאירים רווחים ביניהם.
7. אופים בתנור שחומם מראש כ-20 דקות, עד שהפחזניות תפוחות וזהובות.
8. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר.
9. להכנת הקצפת: מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר ותמצית הווניל עד לקבלת קצפת יציבה.
10. חותכים את הפחזניות שהתקררו לחצי וממלאים כל אחת בכף נדיבה של קצפת.
11. מפזרים אבקת סוכר מעל ומגישים מיד.