1. תחילה, חממו את התנור ל-200 מעלות צלזיוס. חוררו את החצילים בכמה מקומות בעזרת מזלג והניחו אותם על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. הכניסו לתנור ואפו כ-20 דקות, עד שהחצילים רכים וקליפתם שחומה.
2. בזמן שהחצילים בתנור, הכינו את שאר המרכיבים. כתשו את השום והניחו בקערה גדולה. הוסיפו את מיץ הלימון, שמן הזית, המלח והפלפל וערבבו היטב.
3. כשהחצילים מוכנים, הוציאו אותם מהתנור והניחו להם להתקרר מעט. לאחר מכן, קלפו את הקליפה וחתכו את החצילים לקוביות קטנות.
4. הוסיפו את קוביות החצילים לקערה עם תערובת השום והלימון. ערבבו בעדינות עד שהחצילים מצופים היטב בתערובת.
5. הוסיפו את הפטרוזיליה הקצוצה וערבבו שוב. לבסוף, הוסיפו את הטחינה הגולמית וערבבו בעדינות עד שהכל מתאחד.
6. הגישו את המתבל בטמפרטורת החדר או קר, עם לחם טרי או פיתות קלויות.