1. התחילו בחיתוך העגבניות, המלפפון, הפלפל האדום והבצל לקוביות קטנות. הכניסו את כל הירקות לקערה גדולה.
2. הוסיפו את שיני השום, שמן הזית, החומץ הבלסמי, המלח והפלפל לקערה. ערבבו היטב עד שכל המרכיבים מתאחדים.
3. השתמשו בבלנדר מוט או בלנדר רגיל כדי לטחון את התערובת עד לקבלת מרקם חלק. אם המרק סמיך מדי, ניתן להוסיף מעט מים.
4. הכניסו את המרק למקרר למשך 30 דקות לפחות כדי שיתקרר היטב.
5. בזמן שהמרק מתקרר, הכינו את הקרוטונים: חתכו את פרוסות הלחם לקוביות קטנות. חממו שמן זית במחבת וטגנו את קוביות הלחם עד שהן מזהיבות ופריכות.
6. הגישו את המרק הקר עם הקרוטונים הפריכים מעל, ותיהנו ממנה מרעננת ומפנקת.