1. מחממים את השמן בסיר גדול על אש בינונית ומוסיפים את השום והבצל. מטגנים עד שהבצל נעשה שקוף וריחני.
2. מוסיפים את הלמון גראס, עלי הקפיר ליים והג'ינג'ר וממשיכים לטגן עוד כ-2 דקות.
3. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ-10 דקות כדי שהטעמים יתמזגו.
4. מוסיפים את רוטב הדגים, הסוכר החום, מיץ הליים ורוטב הצ'ילי המתוק. מערבבים היטב.
5. מוסיפים את פיסות הדג והפטריות ומבשלים כ-5 דקות, עד שהדג מבושל והפטריות רכות.
6. מוסיפים את חלב הקוקוס והפלפל הצ'ילי, ומבשלים עוד כ-5 דקות. טועמים ומתקנים תיבול עם מלח לפי הצורך.
7. מגישים חם עם כוסברה טרייה לקישוט.