1. מחממים את שמן הזית בסיר גדול על אש בינונית. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא שקוף ורך, כ-5 דקות.
2. מוסיפים את השום הכתוש וממשיכים לטגן עוד דקה אחת, עד שהשום מפיץ ריח נעים.
3. מוסיפים את קוביות הגזר לסיר ומערבבים היטב כך שהן יתכסו בשמן ובטעמים של הבצל והשום.
4. יוצקים את ציר הירקות לסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה כ-20 דקות, עד שהגזר רך.
5. מוסיפים את מיץ התפוזים, הדבש והג'ינג'ר המגורד לסיר. מערבבים היטב ומבשלים עוד 5 דקות.
6. בעזרת בלנדר מוט, טוחנים את המרק עד לקבלת מרקם חלק ואחיד. אם רוצים, מוסיפים את השמנת המתוקה ומערבבים.
7. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מגישים חם עם עלי כוסברה לקישוט.