1. תחילה, חותכים את החצילים לקוביות ומפזרים עליהם מעט מלח. מניחים בצד למשך 10 דקות כדי להוציא את המרירות.
2. מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס. מסננים את החצילים ומייבשים אותם עם נייר סופג.
3. מניחים את קוביות החצילים על תבנית אפייה ומזלפים מעל שמן זית. אופים בתנור למשך 25 דקות עד שהחצילים רכים וזהובים.
4. בינתיים, במעבד מזון, טוחנים את השקדים הקלויים עד לקבלת מרקם גרגרי.
5. מוסיפים למעבד המזון את החצילים האפויים, שיני השום, מיץ הלימון, מלח ופלפל. טוחנים עד לקבלת ממרח חלק.
6. מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה ומערבבים בעדינות.
7. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך. מעבירים לכלי הגשה ומגישים עם לחם טרי או קרקרים.