1. קלפו את הבננות וחתכו אותן לחתיכות קטנות כדי להקל על הבלנדר.
2. הכניסו את חתיכות הבננה לבלנדר.
3. הוסיפו לבלנדר את חלב השקדים, חמאת הבוטנים, הדבש או סירופ המייפל ותמצית הווניל.
4. הוסיפו קוביות קרח לפי הצורך כדי לקבל מרקם קר ומרענן.
5. הפעילו את הבלנדר במהירות גבוהה עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
6. טעמו את השייק ואם יש צורך, הוסיפו עוד דבש או סירופ מייפל לפי הטעם.
7. מזגו את השייק לכוסות הגשה והגישו מיד.
8. ניתן לקשט את השייק בפרוסות בננה או בכמה אגוזים קצוצים מעל להוספת קראנץ'.