1. חממו את התנור ל-180 מעלות צלזיוס והכינו תבנית מאפינס עם ניירות אפייה.
2. בקערה גדולה, ערבבו את הקמח, אבקת האפייה, המלח והפלפל השחור. ודאו שהמרכיבים היבשים מתערבבים היטב.
3. בקערה נפרדת, טרפו את הביצים והוסיפו את השמן והחלב. ערבבו עד לקבלת תערובת אחידה.
4. הוסיפו את התערובת הרטובה לתערובת היבשה וערבבו בעדינות עד שהכל מתאחד. הימנעו מערבוב יתר כדי שהמאפינס לא יהיו קשים.
5. הוסיפו את התרד הקצוץ, הגבינה הצהובה המגוררת וגבינת הפטה המפוררת לתערובת וערבבו בעדינות.
6. מלאו את תבניות המאפינס בתערובת עד לגובה של 3/4 כל אחת.
7. אפו בתנור שחומם מראש למשך 20-25 דקות, או עד שהמאפינס מזהיבים וקיסם שננעץ במרכז יוצא נקי.
8. הוציאו מהתנור ותנו למאפינס להתקרר מעט לפני ההגשה.