1. שלב 1: קודם כל, בואו נתחיל עם הכנת הבצק. קחו קערה גדולה ונוחה לעבודה, ושימו בה את הקמח, השמרים היבשים והסוכר. ערבבו את המרכיבים היבשים בעדינות עם כף עץ או בידיים, כדי לוודא שהשמרים מתפזרים באופן אחיד בקמח. זהו שלב חשוב כי הוא מבטיח שהלחמניות יתפחו בצורה שווה.
2. שלב 2: עכשיו, נוסיף את המים הפושרים. חשוב שהמים יהיו בטמפרטורה נעימה למגע, לא חמים מדי ולא קרים מדי, כדי שהשמרים יתחילו לעבוד בצורה מיטבית. שימו לב, אם המים חמים מדי, הם עלולים להרוג את השמרים, ואם הם קרים מדי, התפיחה תהיה איטית מאוד.
3. שלב 3: לאחר שהוספתם את המים, הוסיפו את הביצה הגדולה. אני תמיד ממליצה לשבור את הביצה בקערה נפרדת לפני שמוסיפים אותה לתערובת, כדי לוודא שאין קליפות או ביצה לא טובה. ערבבו את הביצה עם המים והמרכיבים היבשים עד לקבלת תערובת אחידה.
4. שלב 4: הגיע הזמן להוסיף את המלח, שמן הזית והדבש. המלח מוסיף טעם ומאזן את המתיקות של הדבש, ושמן הזית מעניק ללחמניות מרקם רך ונעים. ערבבו את כל המרכיבים יחד עד לקבלת בצק אחיד. אם הבצק מרגיש דביק מדי, אפשר להוסיף מעט קמח, ואם הוא יבש מדי, הוסיפו עוד קצת מים פושרים.
5. שלב 5: עכשיו, כשהבצק מוכן, הגיע הזמן ללוש אותו. לישה טובה היא המפתח לבצק אוורירי ורך. לושו את הבצק על משטח מקומח קלות במשך כ-10 דקות. תרגישו איך הבצק הופך להיות חלק וגמיש תחת הידיים שלכם. זהו רגע נהדר לשתף את הילדים, הם ייהנו מהתחושה של הבצק בידיים.
6. שלב 6: לאחר הלישה, החזירו את הבצק לקערה, כסו אותו במגבת לחה או בניילון נצמד, והניחו לו לתפוח במקום חמים למשך כשעה, או עד שהוא מכפיל את נפחו. בזמן הזה, אתם יכולים להכין את הקפה שלכם או לשחק עם הילדים. זהו זמן מנוחה גם לכם וגם לבצק.
7. שלב 7: אחרי שהבצק תפח, הגיע הזמן לעצב את הלחמניות. חלקו את הבצק לכדורים שווים בגודלם, בערך בגודל של כדור פינג פונג. הניחו את הכדורים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, והשאירו מרווחים קטנים ביניהם כדי שיהיה להם מקום לתפוח.
8. שלב 8: אם אתם רוצים להוסיף קישוטים, זה הזמן. הברישו את הלחמניות במעט מים או ביצה טרופה, ופזרו מעל שומשום או קצח, או שניהם. זה יוסיף טעם ומרקם נהדרים ללחמניות.
9. שלב 9: הניחו ללחמניות לתפוח שוב למשך כ-20 דקות בזמן שאתם מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס. התפיחה השנייה תעניק ללחמניות מרקם אוורירי במיוחד.
10. שלב 10: הכניסו את התבנית לתנור ואפו את הלחמניות במשך 15-20 דקות, או עד שהן מזהיבות יפה. הריח שימלא את המטבח יגרום לכולם להגיע בריצה!
11. שלב 11: הוציאו את הלחמניות מהתנור והניחו להן להתקרר מעט על רשת. זהו הזמן המושלם להכין את הקפה שלכם ולקרוא לכולם לשולחן.
12. שלב 12: הגישו את הלחמניות החמות עם חמאה, גבינות או כל ממרח שאתם אוהבים. תיהנו מהבוקר המשפחתי המושלם, ותזכרו שכל ביס הוא תוצאה של אהבה והשקעה שלכם. בתיאבון!