1. תחילה, הכניסו את התמרים המגולענים לקערה עם מים חמים למשך כ-10 דקות כדי לרכך אותם.
2. בזמן שהתמרים מתרככים, הכניסו את אגוזי המלך למעבד מזון וטחנו עד לקבלת פירורים דקים.
3. הוסיפו את התמרים המרוככים למעבד המזון יחד עם הקוקוס הטחון, הקקאו, השוקולד המריר המומס, שמן הקוקוס, המלח ותמצית הווניל.
4. טחנו את כל המרכיבים יחד עד לקבלת תערובת אחידה ודביקה.
5. קחו כף מהתערובת וצרו כדור קטן בעזרת הידיים. חזרו על הפעולה עם שאר התערובת.
6. גלגלו את הכדורים בקוקוס טחון נוסף אם תרצו, והניחו על מגש.
7. הכניסו למקרר למשך שעה לפחות להתייצבות.
8. הוציאו מהמקרר ותיהנו מכדורי השוקולד המנחמים שלכם!