1. חותכים את הקישואים לפרוסות דקות בעובי של כחצי סנטימטר. חוצים את עגבניות השרי לחצאים.
2. מחממים את שמן הזית במחבת גדולה על אש בינונית. מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים קלות עד שמתחיל להעלות ריח.
3. מוסיפים את פרוסות הקישואים למחבת ומטגנים כ-5 דקות עד שהן מתחילות להתרכך.
4. מוסיפים את עגבניות השרי למחבת וממשיכים לטגן עוד כ-5 דקות.
5. מוסיפים את החומץ הבלסמי והדבש למחבת, מערבבים היטב ומבשלים עוד כ-5 דקות עד שהירקות מתרככים והטעמים מתמזגים.
6. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים.
7. מעבירים את האנטיפסטי לצלחת הגשה ומקשטים בעלי בזיליקום טריים.
8. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.