1. מתחילים בחיתוך הירקות: חותכים את הפלפלים האדומים לרצועות, את החצילים והקישואים לפרוסות בעובי של כחצי סנטימטר.
2. מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
3. מסדרים את הירקות החתוכים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, מזלפים מעל שמן זית ומפזרים מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
4. מכניסים את התבנית לתנור ואופים כ-20 דקות, עד שהירקות מתרככים ומשחימים קלות.
5. בינתיים, מכינים את התערובת: בקערה קטנה מערבבים את העגבניות המיובשות, הזיתים השחורים, השום הכתוש, חומץ בלסמי וכף שמן זית נוספת.
6. לאחר שהירקות מוכנים, מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר מעט.
7. מסדרים את הירקות האפויים על צלחת הגשה, מפזרים מעל את תערובת העגבניות והזיתים ומקשטים בעלי בזיליקום טריים.
8. מגישים חם או בטמפרטורת החדר, ונהנים מהטעמים הים תיכוניים המופלאים.