1. בקערה גדולה, הניחו את החלמונים, חרדל דיז'ון, חומץ יין לבן ומיץ לימון טרי. בעזרת מטרפה, ערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
2. התחילו להוסיף את השמנים בהדרגה, תחילה טיפה אחר טיפה, תוך כדי ערבוב מתמיד עם המטרפה. זהו שלב קריטי, כי אם תוסיפו את השמן מהר מדי, התערובת עלולה להתפרק.
3. לאחר שהתחלתם להוסיף את השמן והאיולי מתחיל להתעבות, תוכלו להוסיף את השמן בקצב מהיר יותר, אך עדיין בהדרגה.
4. כשהאיולי מגיע למרקם קרמי ועשיר, הוסיפו את השום הכתוש, המלח והפלפל השחור. ערבבו היטב עד שהשום והמלח מתמזגים בתערובת.
5. טעמו את האיולי ותקנו תיבול לפי הצורך. אם אתם אוהבים טעם לימוני יותר, תוכלו להוסיף עוד מעט מיץ לימון.
6. העבירו את האיולי לכלי הגשה יפה והגישו לצד לחם טרי, ירקות חתוכים או כל מאכל אחר שאתם אוהבים.