1. בקערה בינונית, הניחו את החלמונים, חרדל הדיז'ון וחומץ היין הלבן. בעזרת מטרפה, ערבבו את המרכיבים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
2. התחילו להוסיף את שמן הזית בהדרגה, טיפה אחר טיפה, תוך כדי ערבוב מתמיד. חשוב להוסיף את השמן לאט כדי למנוע מהתערובת להתפרק. המשיכו לערבב עד שהשמן נטמע לחלוטין בתערובת והאיולי מתחיל להתעבות.
3. הוסיפו את מיץ הלימון הטרי ושן השום הכתושה, וערבבו היטב.
4. תבלו במלח ופלפל שחור לפי הטעם, וערבבו שוב.
5. העבירו את האיולי לכלי הגשה והגישו מיד, או שמרו במקרר עד לשימוש.